kosmetyczne nowości

ORGANIQUE

 ORGANIQUE I ZDROWA KUCHNIA

Na zaproszeniu na konferencję oprócz zdjęcia najnowszej linii do pielęgnacji twarzy, widniały na jego pierwszej stronie muffinki. To była zapowiedź smakowitego obiadu, na które zaproszono nas do warszawskiego SmArt Studio przy Hożej.

organiqueja

na zdjęciu Tamara Gotowicka z wydawnictwa KOSMETYKA I KOSMETOLOGIA z Małgorzatą Ziembą-Zdziebko, PR Managerem z firmy Organique

Po prezentacji i wypróbowaniu kosmetycznych nowości, m. in kremu do pielęgnacji skóry trądzikowej, fantastycznego enzymatycznego peelingu ziołowego oraz kremu dla cery naczynkowej, nie mogło zabraknąć części przeznaczonej dla podniebienia. Należała ona do p. Kamili, żony prezesa firmy, nie tylko pasjonatki zdrowej kuchni, ale też dietetyczki. Zaserwowała gościom wegetariańskie przyszności. Wśród których znalazły się domowe tarty, np z figami. Sałatki, które od razu na myśl przywołały moje ukochane Włochy. Nie mogło zabraknąć kojarzącej się z tą właśnie porą roku, zupy dyniowej. Rewelacyjnie przyprawionej z dodatkiem kiełków ze słonecznika. No i oczywiście szarlotki i wspominianych już muffinek.

Tak sobie pomyślałam, że to nie przypadek, że przedstawiciele firmy Organique postanowili zadbać o nasze samopoczucie. Zależy ono oczywiście od naszego wyglądu. Ale w dużej mierze także od tego co jemy. Bo dzięki odpowiedniej diecie mamy energię – jak powiedział mi Tomasz Czarski. A to wpływa na nasze optymistyczne nastawienie do świata.